Compania belgiana Electrawinds are in plan dezvoltarea, in urmatorii ani, a unor proiecte de energie regenerabila in Romania si Bulgaria, investitia pentru tara noastra fiind de peste 190 mil. euro.

Obiectul Electrawinds este dezvoltarea in cele doua tari de parcuri de energie regenerabila cu o capacitate de 200-250 de megawati, potrivit declaratiilor lui Jan Dewulf, director de dezvoltare in cadrul companiei, citat de SeeNews.com.

In prezent, belgienii au in derulare cateva proiecte de profil in ambele tari si vor sa investeasca si pe segmentul energiei solare in cursul acestui an.

"Suntem o companie privata, suntem intr-o continua crestere, deci suntem norocosi ca nu ne-am dezvoltat foarte, foarte repede pentru ca acum nu am fi putut sa investim profitul obtinut", a afirmat oficialul Electrawinds, care a adaugat ca toate proiectele sunt sustinute in proportie de 80% din imprumuturi bancare.

In Romania, compania deruleaza deja investitii in cadrul unei mici ferme eoliene, cu o capacitate de 3 megawati, dar are in plan si un proiect de 60 de megawati in regiunea Constantei. In plus, belgienii vor sa mai construiasca o ferma mai mica, de 18 megawati, in regiunea Hunedoarei. Investitia pentru proiectul din Constanta se ridica la 110 milioane de euro.

De asemenea, Electrawinds a alocat alte 80 de milioane de euro intr-o centrala pe baza de biomasa in Brasov. Tot in Romania, compania opereaza un proiect de energie solara cu o capacitate de 15 megawati.

In Bulgaria, compania are in derulare doua proiecte de ferme eoliene - cea din orasul Burgas, cu o capacitate de 30 de megawati, in valoare de 60 de milioane de euro, si cea amplasata la Shabla, tot pe tarmul Marii Negre, care necesita o investitie de 50 de milioane de euro. Bulgaria are in prezent o capacitate de 330 de megawati instalata in fermele de energie eoliana.

Infiintata in 1998, Electrawinds dezvolta proiecte de energie solara, eoliana si de electricitate generata de biomasa in Belgia, Franta, Italia. Belgienii si-au anuntat deja intentia de a intra pe piata din Serbia cu un proiect in domeniul biomasei. Pana in prezent, belgienii detine o capacitate instalata de 195 de megawati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri