Producatorul de carne de pasare Agricola International Bacau estimeaza pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 304 milioane lei, in crestere cu 12,6% fata de anul precedent, cand a obtinut afaceri de 270 milioane lei, se arata intr-un comunicat remis de companie.
Totodata, potrivit comunicatului, toate companiile din cadrul Grupului Agricola Bacau au inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri.

Astfel, vanzarile de carne de pui ale companiei Agricola International din cadrul grupului au crescut in 2009 cu 30% fata de anul 2008. "Agricola Bacau a comercializat anul trecut 42% din productia de carne de pui in piata moderna (retelele de hiper si supermarket, cash&carry, discounteri), 35% in piata traditionala, 11% in reteaua proprie de magazine si 12% la export. Pentru anul 2010 ne-am propus sa crestem la 53% canalul retail-ului modern si sa conservam volumele comercializate in reteaua proprie de magazine si la export", conform datelor Agricola.

Potrivit companiei, segmentul de salamuri crude-uscate, obtinute la unitatea Salbac Dry Salami, vanzarile au inregistrat, in 2009 fata de 2008,o crestere de 44,% in volum si, respectiv, 48,%.

Totodata, vanzarile unitatii producatoare de mezeluri si specialitati din carne, fierte si afumate, Conagra, au crescut anul trecut, comparativ cu anul 2008, cu 3% in volum si 8% in valoare.

La categoria semipreparate si produse pre-gatite din carne, obtinute in fabrica Europrod a grupului, a fost inregistrata o crestere in volum a vanzarilor de semipreparate cu 24% si o crestere valorica de 20%.

In ce priveste exporturile, in anul 2009, compania livrat pe pietele externe 2.603 tone carne de pui si semipreparate din carne, cu 197% mai mult decat in 2008 (874,5 tone). Din punct de vedere valoric, exporturile din 2009 au crescut cu 184% fata de anul precedent, cifrandu-se la 4.161.000 euro.

Agricola Bacau detine o cota de 16% din productia de carne de pasare realizata de unitatile specializate din Romania, respectiv o cota de piata de 10% si o notorietate asistata de 78% in randul consumatorilor. Sub marca Agricola Bacau se comercializeaza 100 tone de carne si produse din carne si peste 300 de mii de oua in fiecare zi. Reteaua de magazine Agricola Bacau este formata din 29 de unitati, situate in Bucuresti, Buzau, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Botosani, Comanesti, Moinesti, Tg. Ocna, Onesti, Slanic Moldova si Bacau.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri