Producatorul de placi ceramice KAI Romania a inregistrat, dupa primul an de activitate, o cifra de afaceri in valoare de opt milioane de euro, iar pentru 2010 estimeaza o crestere de peste 50% a vanzarilor, se arata intr-un comunicat remis de companie.
“La momentul intrarii noastre pe piata din Romania, se estimase deja o scadere de pana la 30% a segmentului de placi ceramice. Mai mult, piata era sufocata de o cantitate foarte mare de stocuri. Cu toate acestea, am reusit sa impunem pe piata produse noi, iar vanzarile pe care le-am realizat s-au concretizat in atingerea cifrei de afaceri pe care o previzionasem pentru sfarsitul lui 2009”, a declarat Catalin Rotaru, country manager KAI Romania, citat de NewsIn.

Reprezentantul companiei a adaugat ca, desi piata de placi ceramice va scadea in acest an cu 5-10%, KAI Romania vizeaza o crestere a cifrei de afaceri cu peste 50%.

Catalin Rotaru declara, in luna septembrie 2009, ca valoarea pietei autohtone de placi ceramice este estimata in 2009 la 210-240 mil. euro, in scadere cu 20-30% fata de 2008, cand a fost de 300 mil. euro, reducerea in volum fiind mai mica ca urmare a scaderii preturilor la produsele de profil. Rotaru adauga ca piata din Romania este acoperita 75% din importuri, adaugand ca in anii 90 raportul era invers, astfel ca 70% din piata de placi ceramice putea fi sustinuta din productia interna.

KAI Romania, parte a producatorului international de placi ceramice KAI Grup, a intrat pe piata din Romania in primavara anului 2009 si estima la acea data o cifra de afaceri de 8-10 milioane de euro, pentru anul 2009.

KAI Grup, unul dintre cei mai importanti producatori de placi ceramice din Europa de Est, a fost achizitionata in anul 2007 de Advent International. In urma tranzactiei fondul american de investitii a ajuns sa detina 70% din actiuni. Compania detine doua centre de productie in Bulgaria, in care au fost investite in prezent peste 40 de milioane de euro.

Circa 50% din productia de gresie si faianta a grupului este destinata exportului in peste 19 tari europene precum Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si Romania. In centrele de productie KAI Grup lucreaza 1.000 de angajati, acestea ocupand o suprafata de 300 de mii de metri patrati. In 2008, KAI Grup a atins o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri