Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului majoritar de catre Bongrain Europe SAS asupra Delaco Distribution SA.
Consiliul va evalua preluarea producatorului de lactate Delaco de catre compania Bongrain Europe din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal.

Potrivit Legii Concurentei (nr. 21/1996) sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 mil. euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare, in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 mil. euro.

Grupul francez Bongrain, unul dintre cei mai mari jucatori din piata mondiala a branzeturilor, a intrat in luna martie in actionariatul firmei Delaco, lansata in 1996 de omul de afaceri Tudor Comaniciu, prin achizitia unui pachet majoritar de actiuni.

Bongrain Europe SAS este membra a grupului Soparind Bongrain, cu activitate in domeniul productiei de branzeturi si alte produse lactate. In Romania, Bongrain detine controlul unic asupra societatii Casa Branzeturilor.

Inceputa ca o afacere de familie, in anul 1996, Delaco este in prezent unul din cei mai importanti jucatori pe piata locala a branzeturilor, iar in 2008 a inregistrat afaceri de 185 milioane de lei (50 de milioane de euro).

Planul de afacere pentru Delaco l-a constituit chiar lucrarea de licenta a lui Tudor Comaniciu. "Numele companiei este o prescurtare a sintagmei «de la Comaniciu»”, spunea Tudor Comaniciu intr-un interviu acordat Wall-Street.

Compania Delaco a fost la inceput specializata in productia de lactate proaspete. Incepand cu anul 2000, Delaco s-a concentrat pe distributia de branzeturi si alte produse lactate provenite din Germania, Austria, Franta si Olanda.

Anterior tranzactiei, actionarii Delaco erau Tudor Comaniciu cu 56,17%, fratele sau, Dragos Comaniciu cu 28% si inca doi actionari, Victor Vartolomei (14, 08%) si Romulus Dumitru (1,75%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri