Scaderea fondului de salarii in sistemul bugetar, precum si reducerea celorlalte cheltuieli publice reprezinta o alternativa mult mai buna pentru economie decat majorarea TVA si a cotei unice, apreciaza reprezentantii Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR).
"Masura de scadere a salariilor bugetarilor si a celorlalte cheltuieli publice, desi dramatica, este preferabila alternativei de crestere a taxelor si impozitelor. Suprataxarea ar spori somajul imediat cu 5-6 procente si ar arunca economia intr-un blocaj imposibil de depasit. Reducerea cheltuielilor bugetare trebuia facuta cu mult timp inainte pentru a nu se ajunge la o situatie limita. Facute acum, in al 12-lea ceas, aceste reduceri trebuie insotite de o justa cheltuire a banului public in toate sectoarele, precum si de o politica de investitii care sa permita recuperarea economica", spune Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al ACPR.

El adauga ca sectorul de stat trebuia sa plateasca pretul crizei inca din 2009, asa cum s-a intamplat cu mediul privat.

"Cifra de afaceri din industria romaneasca pe total (piata interna si piata externa) da deja semne de revenire, in luna martie aceasta crescand cu 6,9% fata de aceeasi luna a anului trecut si cu incurajatoarea cifra de 22,8% fata de februarie 2010. Acest trend al recuperarii productiei din sectorul privat va fi incurajat de reducerea cheltuielilor bugetare, ceea ce ne poate aduce primul semn al relansarii pentru economia romaneasca", a mai spus Agathon.

Citeste si Sfatul lui Basescu pentru bugetarii cu lefuri taiate: Cautati un job la IMM-uri!



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri