Compania Hidroenergetica, rezultata in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania, intentioneaza sa lanseze in primavara anului viitor o emisiune de obligatiuni de cateva sute de milioane de euro, ce vor fi folosite la modernizarea termocentralelor din cadrul gigantului energetic.
"Ne uitam la o emisiune de obligatiuni (hartii de valoare, n.r.) pentru primavara lui 2011 de cateva sute de milioane euro, sa modernizam termocentralele. Am ales aceasta varianta pentru ca obligatiunile sunt mai sigure si pentru acestea vom plati o dobanda mai mica decat pentru banci", a declarat in cadrul unei conferinte de presa Mihai David, directorul general al Hidroelectrica si administratorul proiectului Hidroenergetica, informeaza NewsIn.

De asemenea, acesta a precizat ca ramane valabil termenul de punere in functiune al celor doua mari companii, pentru 1 iulie.

"La 1 iulie speram sa avem certificatele de inregistrare al Electra si Hidroenergetica", a adaugat Mihai David.

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetic Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri