Artmark va scoate la licitatie tabloul "Garoafe" al pictorului Stefan Luchian, la doua luni de la atingerea recordului de autor, dupa vanzarea tabloului "Maci” cu suma de 132.000 de euro.
Pictura "Garoafe” devine astfel cea mai importanta dintre lucrarile tranzactionate ale pictorului Stefan Luchian.

Tabloul este unul dintre cele mai reprezentative lucrari de-ale artistului, pastrat in amintirea romanilor drept cel mai profund pictor al naturii si florilor, in special.

Garoafele au fost, alaturi de anemone si dumitrite, subiectele cele mai indragite in perioada de maturitate a creatiei sale artistice. Picturile cu flori alcatuiesc un capitol esential al operei lui Luchian, marcand totodata momentul formarii unui gen de sine statator in pictura romaneasca.

O mare parte din creatia lui Stefan Luchian din perioada de apogeu, intre care si multe dintre picturile reprezentand flori, se afla in patrimoniul muzeal, iar scoaterea la licitatie a unei lucrari de o asemenea importanta artistica este un fapt exceptional.

In luna aprilie, a iesit pe piata cea mai valoroasa pictura a artistului tranzactionata pana atunci in Romania, inregistrand un record absolut de vanzare pentru Luchian: 132.000 euro, la Casa de Licitatie Artmark.

Recordul se pregateste sa fie intrecut pentru pictura „Garoafe”, o opera reprezentativa, provenind din colectia industriasului interbelic Adolf Grunberg Ruleta, estimata la valoarea de 200.000 de euro.

Tabloul va putea fi admirat intre 12 si 17 iunie la J.W. Marriott Grand Hotel, inainte de licitatia „Aur pe panza... o riposta eleganta data inflatiei”, care va avea loc pe data de 17 iunie tot la la J.W. Marriott Grand Hotel din Bucuresti.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri