Aplicarea legii regenerabilelor ar stimula in Romania investitiile in unitati pe biogaz, sursa de energie regenerabila mai putin cunoscuta, care la randul sau va genera dezvoltarea sectorului agricol, a declarat directorul executiv pentru Romania, Bulgaria si Rep. Moldova al GE Energy.
"Potential foarte important in Romania il are biogazul, o sursa de energie regenerabila mai putin cunoscuta. Speranta e ca, data Legea 220 in aplicare, se vor dezvolta si aceste tehnologii, care vor atrage dezvoltarea sectorului agricol in Romania. Fermele de animale si serele ar putea fi alimentate cu energie electrica si termica produsa prin arderea biogazului provenit din dejectiile animale sau din culturi vegetale", a declarat directorul general executiv al GE Energy pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Carmen Neagu, citata de NewsIn.

Deputatii au transmis Presedintiei spre promulgare modificarile si completarile la Legea 220/2008 privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie. Legea a fost adoptata in 2008, insa nu a putut fi aplicata pentru ca nu exista normele de aplicare. Potrivit legii, producatorii de energie ce folosesc biogazul ar primi trei certificate pentru fiecare 1MWh produs.

De asemenea, reprezentantul GE Energy a precizat ca, in prezent, nevoile cele mai mari de investitii in sectorul energetic sunt cele din segmentul de productie a energiei.

"Durata medie de viata a unitatilor de productie a energiei in regiunea de sud-est a Europei este de 32 de ani, iar eficienta medie e de 30%. Aceasta cu toate ca exista disponibile tehnologii care asigura o eficienta de circa 60%, ceea ce ar presupune o economie dubla de combustibil. Capacitatie actuale trebuie inlocuite cu unele cu impact mult mai redus asupra mediului si cu o mai mare flexibilitate de a raspunde nevoilor de operare a sistemului", a adaugat Carmen Neagu.

GE Energy este unul din principalii furnizori mondiali de tehnologii de producere si livrare a energiei, fiind parte a concernului General Electric.

Cu 82.000 de angajati pe plan global si venituri in 2009 de 37 miliarde dolari, grupul este prezent in 140 de tari.

Companiile care includ GE Energy sunt GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas. GE Energy activeaza in toate sectoarele industriei energetice, inclusiv in sectorul carbunelui, al petrolului, al gazelor naturale si al energiei nucleare, in domeniul resurselor regenerabile (apa, energia eoliana, energia solara si biogaz), precum si al altor combustibili alternativi.

Principalele proiecte ale GE Energy in Romania sunt: construirea unei centrale electrice de 860 MW, la Brazi, pentru Petrom, in consortiu cu grupul Metka (Grecia), livrarea turbinelor eoliene pentru proiectul fermei Grupului CEZ, de la Fantanele, livrarea a patru motoare GE Jenbacher (dintre care doua sunt cele mai puternice motoare Jenbacher - tip 6) catre producatorul de energie Vest Energo, precum si a celor doua turbogeneratoare GE cu o putere de 706 MW pentru Centrala Nucleara de la Cernavoda.

De asemenea, compania a livrat echipamente de inalta eficienta, turbine pe gaz sau motoare GE Jenbacher pentru mai multe centrale electrice de co-generare, in cadrul unor companii precum ELCEN - Bucuresti Vest, Rafinaria Petrobrazi, Carolli, Ursus, Sicomed/Zentiva SA.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri