Compania de curierat TCE Logistica, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a lansat prima retea privata de oficii postale din Romania, sub numele TCE Post Office.
Oficiile postale vor fi prezente, pana la sfarsitul anului 2010, in 200 de locatii in toata tara, marcate printr-o identitate vizuala aparte.
Pana in prezent, serviciile TCE au inclus: cargo, curierat, casa de expeditie, servicii de depozitare, merchandising si servicii comerciale pentru mass-market. Incepand din 2009, TCE ofera si servicii postale – insa numai pentru companii.

“Daca pana in acest moment oferta noastra de servicii era adresata in special catre zona de B2B, am decis ca avem experienta si logistica necesare pentru a ne extinde serviciul postal si de curierat si catre persoane fizice, sub brandul TCE Post Office. In urmatorii 5 ani, sub acest nume vor functiona in Romania peste 2000 de astfel de oficii postale (operate direct sau in regim de agentie), deschise atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii”, declara Sorin Sofian, CEO TCE Holding.

Oficiile postale vor fi amplasate amplasate prioritar in zone cu trafic ridicat (retele de supermarketuri, retele de magazine la nivel national, librarii, centre de distributie presa, benzinarii, business centre s.a.m.d.) si vor fi operate de TCE atat direct, cat si prin intermediul unor terti, in regim de agentie.

In prezent TCE Post Office este prezent pe piata printr-o retea de 46 oficii operate direct si 6 oficii externalizate tertilor – in Bucuresti (4), Ploiesti (1) si Constanta (1), urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie deschise 200, iar in urmatorii 5 ani un numar de 2.000 de oficii postale.
Serviciile ce vor fi oferite prin intermediul TCE Post Office se grupeaza in: servicii postale: nationale (de tip trimitere postala simpla, recomandata si cu confirmare de primire) cu timp de tranzit intre 3 – 5 zile lucratoare si internationale, pentru 20 tari din Europa si timp de tranzit de 5 – 7 zile lucratoare; servicii de curierat: national (cu livrare in 24 ore in intreg teritoriul Romaniei) si international, disponibil pentru 20 tari din Europa si timp de tranzit de 2-3 zile lucratoare.

De asemenea, compania isi propune in urmatorii 5 ani o tinta de afaceri de peste 7,5 mil. euro pentru acest proiect.

“Chiar daca 2009 a fost foarte dificil pentru toata piata, Romania are mult de recuperat in anii care vor urma, inclusiv in domeniul serviciilor postale si de curierat adresate persoanelor fizice si micilor intreprinzatori. In contextul liberalizarii treptate a pietei serviciilor postale, putem concluziona ca asistam in continuare la un domeniu care nu si-a pierdut atractivitatea si care va oferi perspective de crestere acelora care vor avea capacitatea operationala de sustinere a oferirii acestui serviciu la nivel national, cum este si cazul TCE”, precizeaza Sorin Sofian.

La inceputul acestei luni, TCE Logistica a cerut intrarea in insolventa, administratorul judiciar fiind Casa de Insolventa Transilvania.

Nivelul datoriei acumulate catre terti este de 8,5 milioane euro, din care 3,3 milioane euro credite bancare.

TCE a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro, dar cu rezultate financiare negative. In 2009, rezultatul operational (EBITDA) a fost de minus 0,350 mil. euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri