Compania germana EnBW intentioneaza sa deschida o firma subsidiara in Romania, indiferent daca va fi desemnata sau nu castigator in procesul de privatizare a Electrica Muntenia Sud. "Proiectul este inca pe linia de avizare a board-ului nostru, dar vrem sa deschidem o firma in Romania si una in Turcia", a declarat agentiei Mediafax, Amir Ghoreishi, director executiv general de strategie al companiei.

El a precizat ca subsidiara locala ar avea un rol administrativ si reprezinta o modalitate prin care grupul poate fi prezent intr-o piata cu oportunitati de dezvoltare. Numele companiei ar putea fi EnBW Romania. In ceea ce priveste privatizarea Electrica Muntenia Sud, reprezentantii grupului spun ca proiectul este principala prioritate a EnBW. "Suntem un grup suficient de mare pentru a putea sa raspundem la nevoile de dezvoltare a infrastructurii, dar nu suntem intr-atat de mari incat Romania sa fie doar un punct la marginea grupului nostru", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al EnBW, Utz Claassen. Grupul are experienta in preluarea unor companii de utilitati in capitalele din centrul si estul Europei, fiind implicat in companii similare Electrica Muntenia Sud in Budapesta si Cehia.

Ghoreishi apreciaza ca, in cazul castigarii privatizarii Electrica Muntenia Sud, urmatorul pas logic ar fi achizitionarea unui producator de energie electrica. "Ne uitam si la Nuclearelectrica, pentru ca avem experienta in energie nucleara", a mai spus Ghoreishi. EnBW isi pregateste oferta finala pentru Electrica Muntenia Sud, care va fi depusa pe data de 31 ianuarie. Ghoreishi nu a dorit sa faca precizari asupra pretului oferit si nici asupra declaratiilor unor oficiali, care au precizat ca Electrica Muntenia Sud ar trebui sa valoreze cat patru filiale Electrica privatizate anterior. Intrebat daca 500 milioane de euro ar putea fi un pret potrivit pentru Electrica Muntenia Sud, reprezentantul EnBW a apreciat ca acest lucru ar insemna un pret de 500 de euro pe client, destul de neobisnuit in astfel de tranzactii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri