Casa de avocatura Salans a asistat Lufkin Industries, producatorul integrat de echipamente pentru industria petroliera si si produse pentru transmisii mecanice in intreaga lume, cu sediul in Texas, California, cu privire la obtinerea unui ajutor de stat in valoare de 28,1 mil. euro pentru a dezvolta o fabrica la Ploiesti, prima investitie a companiei in Europa de Est.
Investitia totala in fabrica unde Lufkin va produce si oferi service pentru echipamente destinate industriei petroliere se ridica la 126 mil. de dolari.

Produsele viitoarei fabrici vor deservi piata romaneasca, dar vor fi destinate si exportului, inclusiv in Orientul Mijlociu, Asia Centrala, Rusia si Sud-Estul Asiei sau zona Pacificului.

"Suntem incantati ca am asistat Lufkin in acest pas important in Romania, in special pentru ca este vorba de prima sa fabrica din Estul Europei. Investitia Lufkin va trimite un semnal pozitiv pietei si speram ca proiectul va genera si alte investitii in zona", a declarat Christopher Berlew (foto), Managing Partner Salans, care a supervizat tranzactia.

Echipa de consultanti Salans a fost formata din Nicoleta Mihalache, care a coordonat activitatea echipei, din Cosmin Bonea si Amalia Lincaru.

"Proiectul inseamna foarte mult in actualele conditii de piata si, in ceea ce ne priveste pe noi ca echipa, reprezinta o crestere a portofoliului de proiecte greenfield si de aplicatii pentru ajutoare de stat", a mai spus Christopher Berlew

Anul acesta Salans a mai oferit consultanta Lufkin cu privire la achizitia a 33 de hectare de teren necesare constructiei fabricii. In aceasta tranzactie a fost implicata echipa de real estate a Salans condusa de Laura Tiuca, Managing Counsel si avocatii Raluca Radu si Stewart Middleman, si a fost supervizata de Christopher Berlew.

Infiintata in Romania acum 13 ani, firma de avocatura Salans face parte dintr-o retea care cuprinde 22 de birouri in intreaga lume. Firma numara 32 de avocati in Bucuresti si peste 750 in toata lumea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri