Grupul ceh CEZ mizeaza in acest an pe o crestere a veniturilor din Romania cu 6-7%, de la 1,5 miliarde de lei la 1,6 miliarde de lei, precum si pe un avans al profitului EBIDTA de la 252 milioane lei la 390 milioane lei.
Evolutia profitului va fi influentata, printre altele, de o corectare a tarifelor CEZ Distributie si CEZ Vanzare, dar si de rambursarea partiala a datoriei CFR catre CEZ, conform reprezentantilor companiei.

"Ei ne datoreaza 220 milioane de lei, si ne asteptam sa ramburseze peste 100 de milioane de lei in acest an", a declarat Leon Vrska, CFO al CEZ Romania, informeaza Mediafax.

In primele sase luni din acest an, cantitatea de energie distribuita de CEZ in Romania s-a diminuat usor, cu 1,8%, comparativ cu aceeasi perioada din 2009, a adaugat reprezentantul grupului.

Vrska estimeaza ca in acest an consumul de energie din zona Olteniei, deservita de CEZ, se va plasa la un nivel similar celui din 2009.

Pe de alta parte, numarul angajatilor CEZ in Romania va scadea in acest an de la 2.143 la 2.018.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri