IMS Health Romania a revizuit in scadere estimarile privind cresterea din acest an a pietei farmaceutice, exprimata in lei, de la 9-10% la 7%, ca urmare a schimbarii sistemului de compensare a medicamentelor si scaderii puterii de cumparare a romanilor.
Potrivit IMS, vanzarile totale din piata farmaceutica s-au ridicat anul trecut la 8,7 miliarde de lei, in crestere cu 18,5% fata de 2008, informeaza Mediafax.

"Cum era de asteptat, masurile implementate in cursul acestui an au afectat negativ evolutia pietei farmaceutice (...) Ne referim aici in primul rand la schimbarea metodei de compensare a medicamentelor. Pe de alta parte, e vorba si de o inrautatire a crizei si de o scadere a puterii de cumparare", a declarat agentiei MEDIAFAX directorul IMS Health Romania, Corina Ciolan.

De la 1 iulie a intrat in vigoare un nou sistem de compensare prin care medicamentele din clasele A si B sunt decontate in functie de cel mai mic pret.

Potrivit reprezentantului IMS Health, canalul de retail va inregistra un avans de 10%, iar vanzarile in spitale vor continua sa scada, cu minimum 5%.

"In aceste analize, variatiile ratelor de schimb valutar au o influenta majora", a precizat Ciolan.

Vanzarile in farmacii au inregistrat anul trecut o crestere de 22,4% in lei, la 7,6 miliarde lei, in timp ce livrarile in spitale s-au redus cu 2% in lei, la 1,1 miliarde lei.

IMS Health furnizeaza servicii de cercetare pentru industria farmaceutica si de servicii medicale. Grupul are activitati in peste 100 de tari din lume, iar anul trecut a raportat o cifra de afaceri de 2,2 miliarde dolari. Rapoartele companiei sunt realizate pe baza preturilor la medicamente la intrarea in farmacii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri