Dupa finalizarea unui proces riguros de planificare a afacerilor, cinci organizatii non guvernamentale din Romania au castigat sprijin financiar si suport tehnic din partea NESsT pentru dezvoltarea si extinderea intreprinderilor sociale.
Cele cinci organizatii sunt castigatoarele Competitiei Intreprinderilor Sociale din Romania NESsT 2009-2010, care promoveaza excelenta in dezvoltarea intreprinderilor sociale in randul organizatiilor non-profit din tara. Fiecare organizatie va primi aproximativ 10.000 de dolari pentru suport tehnic si investitii financiare.

Termenul “intreprindere sociala” se refera la o afacere conceputa sa rezolve o problema sociala critica. Intreprinderile sociale din portofoliul NESsT sunt create si gestionate de organizatii non-profit, pentru a genera venituri in scopul finantarii programelor lor sociale si maximizarea impactului lor social.

Competitia din Romania face parte din strategia de a crea intreprinderi sociale in Europa Centrala si de Est.

In cadrul unei ceremonii la care au participat ambasadorul S.U.A. in Romania, Mark Gitenstein (foto), si importanti oameni de afaceri romani, premiile au fost acordate urmatoarelor organizatii ce reprezinta o arie larga de intreprinderi sociale cu un puternic impact social:

ViitorPlus din Bucuresti pentru intreprinderea sa sociala;

Sacosa de Panza, ce ofera o alternativa ecologica la utilizarea pungilor de plastic;

Asociatia Tonal din Sibiu pentru intreprinderea sa sociala ce ofera locuri de munca persoanelor cu probleme de sanatate mentala prin fabricarea si vanzarea de corpuri artistice de iluminat;

Touched Romania din Bucuresti pentru intreprinderea sa sociala prin care vinde bijuterii de inalta calitate realizate de tinerele mame aflate in situatii de risc din centrul maternal Casa Agar;

Asociatia Prietenia din Pantelimon pentru intreprinderea sa sociala;

BioHrana, ce promoveaza un stil de viata echilibrat si sanatos prin vanzarea de legume organice cultivate de catre beneficiarii sai - tineri cu dizabilitati intelectuale;

Asociatia Hercules din Costesti pentru oferirea de servicii de organizare de evenimente,catering si servicii de decoratiuni, de veniturile realizate astfel beneficiind 25 de copii cu venituri foarte mici.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri