Gabriel Resources a avut un profit net de 14,6 milioane dolari canadieni (10,3 milioane euro) in trimestrul al treilea din acest an, iar o parte din castig a provenit din taxe returnate de statul roman, in cuantum de 6,9 milioane dolari canadieni (4,8 milioane euro).
Cea mai mare parte a profitului provine insa din castiguri valutare, care au totalizat 10,2 milioane dolari canadieni (7,2 milioane euro), se arata intr-nu raport al companiei canadiene care detine Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) impreuna cu statul roman, informeaza Mediafax.

Gabriel Resources si-a redus astfel pierderile inregistrate in acest an la 13,6 milioane de dolari canadieni (9,6 milioane euro).

Compania a cheltuit 9,1 milioane de dolari canadieni pe dezvoltarea proiectelor in trimestrul trei, urcand investitiile derulate de la inceputul anului la 26,3 milioane de dolari canadieni (18,5 milioane euro).

Bugetul pe trimestrul al patrulea prevede cheltuieli de 20 milioane de dolari canadieni (14 milioane euro).

Pe frontul politic, Gabriel Resources noteaza ca a continuat sa se apropie de diversele parti interesate din jurul proiectului Rosia Montana, continuand de asemenea programul de promovare a avantajelor exploatarii miniere.

Conducerea Gabriel Resources se arata optimista cu privire la progresul proiectului Rosia Montana, dupa reluarea procedurilor de avizare a raportului privind impactul de mediu si castigarea unor procese in justitie privind mai multe certificate de urbanism.

Compania canadiana detine 80,46% din actiunile RMGC, restul capitalului fiind controlat de statul roman, prin Minvest SA.

Cititi si In vizita la Rosia Montana: Fiecare locuitor care a vandut canadienilor a primit aproape 47.000 $

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri