OMV Petrom (SNP) va plati dividende actionarilor dupa ce situatia economica a Romaniei se va imbunatati, dar deocamdata prioritare sunt investitiile, a declarat directorul general al grupului austriac OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.
"Anul 2009 a fost cel mai dificil an in Romania. Prioritatea noastra este continuarea investitiilor, si cred ca asa este cel mai corect fata de tara. Cred ca mai intai trebuie sa facem investitiile, si apoi ne vom gandi si la dividende. Cand situatia economica se va imbunatati, si cred ca vom vedea crestere economica in sud-estul Europei, nu putem exclude dividendele, dar sa asteptam ca situatia economica in general sa-si revina", a afirmat Ruttenstorfer la conferinta anuala a OMV, care are loc la Londra, conform Mediafax.

OMV Petrom nu va acorda dividende actionarilor din profitul din 2009, de 1,3 miliarde lei, pentru al doilea an consecutiv.

Compania a anuntat saptamana trecuta ca a redus la 1,1-1,2 miliarde euro valoarea investitiilor pentru acest an, fata de nivelul bugetat la inceputul anului, de 1,6 miliarde euro, o parte dintre proiecte urmand sa fie derulate in 2011.

OMV Petrom este controlata in proportie de 51% de grupul austriac de petrol si gaze OMV. Ministerul Economiei are 20,6% din actiunile OMV Petrom, iar Fondul Proprietatea detine o participatie de 20,11%, restul titlurilor fiind listate la bursa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri