Grupul Turabo, care include lantul de cafenelele Turabo, centrele de evenimente Turabo Grand Ballroom si Turabo Royal Ballroom, precum si clubul Turabo Society Club, ar fi aproape de faliment, conform unui articol publicat in Romania Libera. Vezi ce spun oficialii companiei legat de acest subiect.
Astfel, doua dintre societatile care patroneaza lantul Turabo au intrat in insolventa, iar o alta, care detine marca Turabo Cafe - BRTV Grup - este si ea in pragul falimentului.

"Societatea BRTV GRUP care opereaza cafenelele Turabo si centrul de evenimente Turabo Grand Ballroom nu este in insolventa, conform deciziei nr. 59 din 18.01.2011, decizie data de Curtea de Apel Bucuresti. Trebuie precizat faptul ca dosarul de insolvanta este legat de Victoria Holding, societate cu care ne judecam de peste 5 ani si contra careia am castigat pana acum in aproape toate instantele judecatoresti", au declarat pentru wall-street.ro oficialii companiei.

O alta societate din grupul Turabo, TCD Royal Events, a intrat si ea in procedura de insolventa in conformitate cu decizia Tribunalului Bucuresti care a admis, pe 28 ianuarie, cererile facute de doua societati: Porsche Leasing si Porsche Broker Asigurare. Referitor la datoria TCD Royal Events catre SC Travel Art, reprezentantii Turabo mentioneaza ca aceasta a fost achitata conform ordinului de compensare nr. 0442562 din 21.12.2010.

"Asadar, in acest moment, societatea noastra nu are nici o datorie catre SC Travel Art", adauga acestia.

In plus, potrivit Romania Libera, in procedura de insolventa sunt in prezent si Turabo Business Corporation si TCD Royal Events.

"Referitor la Turabo Business, mentionam ca societatea noastra a facut recurs la decizia de intrare in insolventa si suntem increzatori ca vom avea castig de cauza", spun oficialii lantului de cafenele Turabo.

In ceea ce priveste insolventa TCD, aceasta a fost ceruta de Porsche Leasing in baza unui contract de leasing al carul bun a fost returnat, acesta aflandu-se in posesia Porsche Leasing inca din luna decembrie. "La recursul intentat de noi vom aduce la cunostinta instantei ca Porsche si-a recuperat bunul", explica cei de la Turabo.

Negocieri pentru cedarea de actiuni catre un fond de investitii

Turabo a inchis in 2009 si 2010 toate locatiile "care au avut probleme", dupa cum arata reprezentantii grupului, in acest moment compania operand 14 cafenele, 4 sali de evenimente si complexul Turabo Society Club.

In acest moment, compania se afla la finalul unor negocieri care au durat sase luni pentru a ceda o parte din actiuni catre un fond de investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri