Comitetul director al Fondului Monetar International discuta pe data de 25 martie 2011 solicitarea Romaniei pentru un nou acord financiar - de tip preventiv, potrivit informatiilor publicate in calendarul de pe site-ul FMI.
Conducerea FMI va analiza si aviza si a saptea evaluare efectuata in cadrul acordului stand-by incheiat cu Romania in 2009, care s-a desfasurat pe o perioada de doi ani.

Fondul va discuta si solicitarea Romaniei pentru un nou acord cu institutia de la Washington, de data aceasta unul de tip preventiv. Valoarea viitorului acord cu FMI va fi de aproximativ 3,6 miliarde de euro, banii de la Fond urmand sa fie accesati doar in situatii de urgenta.

FMI estimeaza ca economia Romaniei o sa inregistreze in 2011 o crestere economica de 1,5% din PIB si ca rata anuala a inflatiei o sa coboare pana la 5,2%.

Economia Romaniei a evoluat in prima luna din 2011 semnificativ mai bine decat in perioada similara de anul trecut, investitiile straine fiind de opt ori mai mari, mai exact in valoare de 240 de milioane de euro, iar exporturile inregistrand o crestere de peste 50%
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri