Cresterea economica a zonei euro a incetinit la 0,2% in trimestrul al doilea, fata de cel anterior, sub estimarile analistilor, de la 0,8% in primele trei luni ale anului, dupa cifre dezamagitoare in Germania si Franta, cele mai mari economii din regiune, se arata intr-un comunicat Eurostat, preluat de Mediafax.

Media estimarilor economistilor contactati anterior de agentia Reuters anunta un avans de 0,3% al PIB-ului zonei euro in trimestrul al doilea.

Economia Uniunii Europene in ansamblu a crescut de asemenea cu 0,2% in perioada aprilie-iunie fata de primul trimestru al anului, dupa plus 0,8% in primele trei luni.

Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, PIB-ul Uniunii Europene si cel al zonei euro au urcat in trimestrul al doilea cu 1,7%, fata de 2,5% in primul trimestru si o medie de 1,8% a estimarilor analistilor.

Citeste si:

Cresterea economica a Germaniei a incetinit puternic in trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru, la 0,1%, de la 1,3% in primele trei luni, iar PIB-ul Frantei a stagnat in aceeasi perioada.

Romania a inregistrat o crestere economica de 0,2% in trimestrul al doilea fata de primele trei luni, in linie cu media UE.

Economia ramane pe crestere. Vezi aici datele din trimestrul II

Economia ramane pe crestere. Vezi aici datele din trimestrul II

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, Romania a avut cea mai slaba crestere economica pozitiva din UE, de 0,3%, singura tara cu un rezultat mai slab fiind Portugalia (-0,9%).

Datele din sapte tari, printre care Grecia si Irlanda, nu au fost disponibile pentru a fi incluse in raportul Eurostat.