Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va primi in perioada 1 septembrie-31 octombrie 2011 cereri de finantare pentru lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii de prevenire si protectie impotriva inundatiilor, fondurile disponibile insumand 62,5 milioane euro, scrie Mediafax.

Din totalul fondurilor nerambursabile disponibile, 20% reprezinta contributia de la bugetul de stat, iar 80% fonduri europene, potrivit APDRP.

Depunerea cererilor de finantare se poate face la oficiile judetene ale APDRP, iar termenul limita este 31 octombrie 2011.

Fondurile pot fi solicitate de catre comune si Regia Nationala a Padurilor Romsilva (RNP) pentru investitii precum refacerea sistemului de diguri, a albiilor paraielor, a bazinelor de acumulare si a structurilor de oprire a scurgerilor de apa.

De asemenea, sunt finantate si investitii in reteaua de canale, a stavilarelor cu rol de atenuare a viiturilor, consolidarea terenurilor cu risc de alunecari de teren, lucrari de desecare pentru eliminarea excesului de apa survenit in urma inundatiilor si lucrari de corectare a torentelor.

Sprijinul public (comunitar si national) acordat este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, iar ajutorul pentru un proiect nu va putea depasi 1,5 milioane de euro.

Plafonul minim acceptat pentru un proiect este de 5.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri