Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) va fi transformata din regie autonoma in institutie publica aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, se va numi Agentia Nationala a Imbunatatirilor Funciare si va renunta la 3.500 din cei 5.000 de angajati, scrie Mediafax.
"ANIF se va reorganiza si va renunta la mai multe atributii, printre care si la diguri, care vor fi administrate de Ministerul Mediului. Vor fi si reduceri de personal, nu stiu sa va spun exact acum, dar scrie in proiectul de lege", a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Potrivit unui proiect de ordonanta, ANIF va trece in subordinea Ministerului Agriculturii.

"Numarul total de posturi al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se majoreaza cu 1.500", se arata in proiect. In prezent, ANIF are aproximativ 5.000 de angajati.

Obiectul de activitate al ANIF este furnizarea de servicii pentru realizarea, intretinerea, modernizarea si exploatarea amenajarilor de imbunatatiri funciare.

ANIF a fost amenintata cu insolventa in toamna anului 2008, dupa ce nu a putut rambursa o datorie de 16,8 milioane lei catre firma Regent Security. In primavara anului 2009, insa, Curtea de apel Bucuresti a admis recursul institutiei, respingand cererea de deschidere a procedurii de insolventa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri