Tot mai des, conducatorii de top recurg la cursuri specializate
Competent Consulting continua constituirea grupului de elita ce va forma promotia 2006 a cursului de Business NLP Practitioner. Grupul va avea acces la cele mai eficiente concepte si tehnici NLP pentru a-si dezvolta asa-numitele soft-skills (abilitati de lucru cu oamenii).

Participantii vor putea astfel sa-si transpuna in realitate viziunea despre afacere, sa-si motiveze colaboratorii si sa-i determine sa actioneze coordonat si eficient. In cadrul a 9 seminarii de week-end, delegatii vor folosi tehnici de experimentare si studii de caz pentru a se dezvolta ca lideri in conformitate cu nevoile proprii si cele ale organizatiei lor. Vor explora concepte, puncte de vedere, viziuni, valori, cadre de referinta, tehnici de interventie si scenarii, pentru a genera solutii practice intr-un mediu provocator si stimulant. Pentru a obtine certificarea de catre Society of NLP, SUA, vor realiza un studiu de modelare si vor face proba abilitatilor dezvoltate de-a lungul cursului.

Liderii actuali au tot mai mult nevoie de atitudini si aptitudini care sa le permita mentinerea afacerii sub control. Este esential sa-si poata controla starile interioare, sa gestioneze corect relatia cu colaboratorii, clientii si actionarii, iar in momente de criza sa aiba capacitatea de a controla mediul de afaceri. O data cu 2007, tranzitia romaneasca va intra intr-o noua faza, ce va aduce provocari si oportunitati inca mai mari decat cele de pana acum. Multe dintre ideile si solutiile inca valabile in 2006 se vor dovedi total ineficiente incepand cu anul viitor. Mentinerea pozitiei de lider poate depinde in mod crucial de dezvoltarea de noi abilitati, asimilarea de noi puncte de vedere, utilizarea de noi abordari.

Multe programe MBA si traininguri includ in prezent elemente preluate din NLP, de exemplu prestigiosul MBA romano-canadian. Aceasta demonstreaza valoarea NLP ca metoda de invatare si dezvoltare a abilitatilor specifice unui manager, verificata in mai bine de 30 de ani de existenta.

"Este extrem de util si motivant sa beneficiezi de un training in care poti explora viziunea, valorile si optiunile, atat cele personale, cat si ale colaboratorilor si ale clientilor" afirma Alina Costea, Sales Manager la UTI Systems, la sfarsitul unui seminar organizat de Competent Consulting. "Eram sigura ca trebuie sa existe tehnici mult mai profunde, care sa te ajute sa treci totul prin filtrul tau si sa folosesti propriul stil, nu o simpla reteta. Sa te poti construi, pe baza experientei acumulate".
NLP are in comun cu programele MBA studiul excelentei, pentru a se decela strategiile si abordarile care fac diferenta dintre performeri si restul lumii. In acest curs se va pune accentul pe "veriga lipsa" a unui MBA - mijloacele prin care strategiile identificate sunt cu adevarat puse in aplicare.

Delegatii vor invata tehnicile de armonizare a viziunii liderului cu comportamentul subalternilor, de ajustare a atitudinilor, de optimizare a comunicarii. Vor afla cum sa-si creeze si sustina cea mai potrivita atitudine pentru a se putea confrunta cu succes cu provocarile si a profita la maximum de oportunitati. Toate aceste elemente sunt extem de utile in cadrul organizatiilor care sunt sau urmeaza sa fie intr-un proces de transformare, ori al celor care se confrunta cu dificultati majore: concurenta excesiva sau neloiala, instabilitate a fortei de munca ori a mediului de afaceri, modificari bruste ale interesului consumatorilor etc.

Intrebat cum poate sti cineva daca acest curs i se adreseaza, Daniel Bichis propune: "Puneti-va mai intai intrebarea daca va aflati intr-o pozitie care va cere sa ii influentati si dirijati pe ceilalti. Sunteti un intermediar al schimbarii, ori doar o impuneti? Doriti ca aceia din jur sa va urmeze, sau preferati sa-i retineti cu forta? Sunteti dispus/a sa va explorati propriile valori si convingeri, pentru a descoperi cum va influenteaza performanta? Daca ati ales mereu prima varianta, atunci cursul pe care il oferim poate avea un impact puternic asupra pozitiei actuale si carierei viitoare, fiind o excelenta investitie a timpului si banilor dvs."

Cursul beneficiaza de recunoasterea lui Richard Bandler, cofondatorul NLP. Absolventii sai sunt admisi in cadrul Society of NLP - SUA, cea mai mare si mai veche organizatie NLP, cu aproape o suta de mii de membri de pe toate continentele. Competenta trainerului, Daniel Bichis, a fost reconfirmata de Ronald Amsler, Master-Trainer NLP, director al NLP Institut Zrich, cu prilejul recentei sale vizite in Romania: "E greu sa-ti imaginezi ca atata competenta, profunzime a cunoasterii, jovialitate si atentie pentru participanti se pot combina intr-o singura persoana. Si totusi acest lucru s-a realizat, astfel ca recomand in mod deosebit cursurile sustinute de Daniel".

Iar cuvintele sale au avut ecou, revistele Capital si Cariere reflectand in mod repetat in ultimele luni impactul deosebit al trainingurilor organizate de Competent Consulting. In afara aceastui curs special, adresat elitei manageriale, Competent Consulting mai organizeaza, tot la U Business Center, seminarii de dezvoltare personala vizand sporirea increderii in sine, imbunatatirea prestantei si calitatilor de comunicator, instalarea mentalitatii de invingator si a atitudinii favorabile prosperitatii.

Profilul trainerului

Daniel Bichis este Success Coach. A devenit trainer NLP in anul 2000, studiind acest domeniu in Elvetia (la NLP Institut Zrich, cu Ronald Amsler) si SUA (la First Institute of NLP, San Francisco, cu Richard Bandler, cofondator al NLP, si John La Valle, presedintele SNLP). Are 15 ani de experienta in consilierea individuala, de cuplu si de grup.

Profilul organizatorilor

Competent Consulting ofera consultanta si training in domeniul dezvoltarii personale si organizationale, folosind cele mai noi descoperiri din psihologia sociala si neurostiinte pentru a asigura clientilor sai avantaje asupra competitorilor si obtinerea de efecte economice notabile prin investitii minime.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri