Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Timisoara, ca Guvernul are cinci proiecte mari pe care doreste sa le realizeze in parteneriat public-privat, privind constructia unei hidrocentrale, a reactoarelor de la Cernavoda, centura Bucurestiului si canalele Siret-Baragan si Dunare-Bucuresti.
Premierul a precizat, in cadrul unei intalniri cu oamenii de afaceri din regiune, ca cele cinci proiecte "mari" in parteneriat public-privat prevad constructia unei hidrocentrale si a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, centura Bucurestiului si canalele Siret-Baragan si Dunare-Bucuresti, transmite Mediafax.

"Romania are o noua lege a parteneriatului public-privat, care va fi un motor al dezvoltarii economice in anii urmatori. Sunt cinci proiecte mari de parteneriat public-privat pe care le avem in pregatire: o centrala hidroelectrica, reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, centura Bucurestiului de 100 de kilometri, canalul Siret-Baragan si canalul Dunare-Bucuresti. Sunt proiecte mari care sunt in derulare si care vor fi implementate", a afirmat Emil Boc.

El a precizat ca la aceste proiecte se adauga constructia tronsoanelor de autostrada intre Sibiu si Pitesti si Comarnic-Brasov, fiind in pregatire tronsoanele Targu Mures-Iasi-Ungheni si Ploiesti-Albita-Suceava.

"La aceste proiecte adaug cele pentru infrastructura rutiera, altele decat cele pe fonduri europene. Ma refer la proiectele Sibiu-Pitesti si Comarnic-Brasov. Spuneam ca in 2013 orice timisorean va putea merge la Bucuresti pe autostrada cu exceptia tronsonului Sibiu-Pitesti. Acest tronson va fi scos la licitatie. Sunt in pregatire tronsoanele de autostrada ramase de la Bechtel si nefinalizate, Targu Mures - Iasi - Ungheni, Ploiesti - Albita - Suceava, tronsoane care sunt in pregatire in acelasi regim de parteneriat public-privat", a spus Emil Boc.

Premierul a precizat ca parteneriatul public-privat va insemna si deschiderea unor spitale regionale sau modernizarea infrastructurii din agricultura.

"Parteneriatul public-privat va aduce solutii la nivel regional, pentru ceea ce inseamna spitale regionale de urgenta, modernizarea infrastructurii de mediu, din agricultura, care reprezinta sansa modernizarii Romaniei. De aceea exista toata determinarea Guvernului ca aceste lucruri sa se intample si la nivel national, dar si la nivel local, sa asiguram sprijinul necesar", a spus Boc.

Premierul Emil Boc, presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, si presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura din Timisoara, Georgica Cornu, au participat, vineri, la o intalnire cu peste 100 de oameni de afaceri din judet si din regiune, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri