asdas

Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat ieri la Bucuresti doua contracte de finantare in domeniile sanatatii si infrastructurii in valoare de aproape 80 de milioane de euro.

Finantarea este acordata pentru o perioada de 25 de ani, cu 5 ani perioada de gratie, iar dobanda este egala cu dobanda-standard BEI, calculata conform standardelor bancii si platita semestrial. Primul contract, cifrat la 66,4 milioane de euro, este destinat reabilitarii sectorului sanitar, banii urmand a fi folositi pentru dotarea cu diverse echipamente medicale a mai multor maternitati si unitati spitalicesti. In ceea ce priveste cel de-al doilea contract de finantare semnat cu BEI, acesta are o valoare de 12,5 milioane de euro. Suma alocata va fi folosita pentru sustinerea Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania (Small and medium towns infrastructure development - SAMTID).

Programul are ca obiectiv modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in orasele mici si mijlocii. Imprumutul acordat de BEI face parte din prima faza a programului SAMTID, evaluata la circa 40 de milioane de euro. Aceasta suma este completata de un grant PHARE de 14,4 milioane de euro, de alocatii de la bugetul de stat in valoare de 4,9 milioane de euro si de alte fonduri care includ un imprumut BERD in valoare de 7,2 milioane de euro. Din intreaga suma de 40 de milioane de euro se vor finanta proiecte in judetele Alba, Botosani, Calarasi si Hunedoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri