"Nu este o surpriza, ministrul Orban anuntase acest lucru, iar scrisoarea oficiala a fost primita", a spus Suciu.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a anuntat, vineri, ca Directorul general al DG pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din cadrul CE va emite o decizie de intrerupere a termenului de plata pentru cererile in curs din POSDRU.

PERICOL! Platile pentru proiectele POSDRU ar putea fi intrerupte

PERICOL! Platile pentru proiectele POSDRU ar putea fi intrerupte

DG EMPL mentioneaza ca, in Raportul anual de control 2011, Autoritatea romana de audit a identificat unele deficiente majore ale sistemului de management si control al Programului operational dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficiente se refera la procedurile de selectie a proiectelor si la cele de verificare de prim nivel.

Citeste si:

“In sfarsit buboiul copt de mult a pleznit - din pacate nu ca urmare a unei interventii ferme a autoritatilor romane pentru stopareaa coruptiei endemice ce macina sectorul pastorit de secretarul de stat coordonator al dialogului social din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), ci ca urmare a interventiei directe a Comisiei Europene pusa in fata impotentei organismelor insarcinate cu derularea programului, respectiv AM POSDRU si cele opt OIR POSDRU, de a controla si stopa flagrantele ilegalitati ce au insotit permanent procesul de evaluare si aprobare a proiectelor si de alocare a finantarii Comunitare”, spun oficialiii Uniunii Generale a Industriasilor din Romania “UGIR-1903".

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, ca nu exclude sa mai apara si alte "accidente" de genul intreruperii de catre Comisia Europeana a platilor pentru POSDRU.