Conform unui studiu al companiei elvetiene UBS, Capitala este unul dintre cele mai ieftine orase din lume, alaturi de Buenos Aires, Kiev si Sofia.

In comparatie cu Zurich, preturile din cele trei capitale sunt de trei ori mai mici.

In clasamentul realizat de UBS, care cuprinde 71 dintre cele mai mari orase din lume, Bucurestiul ocupa locul 59, fiind devansat de Bratislava, Praga, Atena si Budapesta.

Oslo este cel mai scump oras din lume din punct de vedere al costurilor de trai, urmat de Copenhaga, Tokyo, Zurich si Londra, se arata in studiul facut de UBS.

Studiul a avut la baza costurile de trai care reprezinta un cos ce cuprinde 115 bunuri si servicii.

Daca la aceste costuri se adauga si cheltuielile cu chiriile, atunci pe primele locuri se modifica ierarhia, noua ordine fiind Londra, Oslo si New York.

Studiul UBS face si o analiza a puterii de cumparare a cetatenilor din cele 71 de orase.

Un bucurestean munceste 22 de minute pentru un kilogram de paine

Pentru aceasta s-a luat ca etalon cat timp trebuie sa munceasca o persoana din aceste orase pentru a cumpara un kilogram de paine si un kilogram de orez.

Astfel, un bucurestean trebuie sa munceasca 22 de minute pentru a cumpara un kilogram de paine si 20 de minute pentru un kilogram de orez.

Vecinii nostri, bulgarii, sunt cam in aceeasi situatie, astfel ca pentru a cumpara un kilogram de paine si unul de orez, un bulgar trebuie sa munceasca 20, respectiv 26 de minute.

Angajatii ungari muncesc mai putin pentru a-si cumpara cate un kilogram de paine si de orez, respectiv 14 si 21 de minute.

Unui angajat din Zurich, Londra sau din Frankfurt ii sunt necesare doar sase minute de lucru pentru a castiga contravaloarea acelorasi "unitati de masura".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri