20 de euro/an pentru a asigura o casa de 20.000 de euro reprezinta pina la dublul a ce se plateste in prezent pentru aceeasi locuinta
Prima anuala de 20 de euro este una rezonabila pentru a-ti asigura casa in fata inundatiilor, cutremurelor si a alunecarilor de teren, spun reprezentantii societatilor de asigurare. Firmele din domeniu s-au asigurat ca nu vor pierde nimic in afacerea asigurarii obligatorii. Aceasta pentru ca, in mod normal, la o locuinta cu valoarea de 20.000 de euro prima este de 10-18 euro. In plus, o polita facultativa cuprinde mai multe riscuri asigurate. Companiile din domeniu ofera in general asigurari la pachet, adica printr-o singura polita sint acoperite mai multe riscuri. Tendinta este de a nu lasa nici un risc neacoperit. Mai ales ca bancile solicita acest lucru pentru clientii lor care garanteaza cu locuinta atunci cind contracteaza un credit. In plus, o data cu locuinta sint asigurate si bunurile, ceea ce nu se va intimpla in cazul politei obligatorii pe care fiecare proprietar de apartament sau de casa va trebui sa o semneze de la 1 ianuarie 2007. Cei care vor dori sa-si asigure si obiectele din casa vor fi nevoiti sa mai scoata ceva bani din buzunar. Prima de 20 de euro este una minima si trebuie sa tinem cont ca aceasta reglementare legala se va baza pe principiul solidaritatii, a spus Mihail Tecau, secretarul general al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Casele cu bulina - fara facultative

Prin stabilirea acestei prime se incearca acoperirea eventualelor pierderi ale societatilor din domeniu, care pina acum refuzau sa asigure casele cu bulina rosie sau pe cele construite in zone inundabile. In plus, prin politele facultative, locuintele foarte vechi, pentru care se accepta totusi semnarea unui contract, sint asigurate numai daca se platesc prime mult mai mari decit in mod normal. Locuintele in pericol de prabusire vor beneficia de anul viitor de protectie, dar valoarea lor de asigurare va fi stabilita tinindu-se cont de riscul mare pe care il prezinta si in nici un caz de pretul de piata. Chiar daca valoarea lor va fi stabilita ca fiind mai mare de 20.000 de euro, nici o societate nu va incheia o asigurare facultativa care sa acopere diferenta.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4883&art=11686&cHash=ce3201cb4b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri