Cand treci prin fata magazinului Unirea din Bucuresti, indreptandu-te spre statiile de autobuz 123, 104, nu poti sa nu iti impiedici privirea in noile dale de piatra infipte cu sarguinta in ciment la inceputul iernii. Daca nu esti atent(a), te poti impiedica insa si de altceva.
De gropile din jurul canalelor, de crapaturile din dale, de piatra lasata “de izbeliste” pe jos cu lehamite si chiar de dalele deja iesite din asfalt. Lucrarile au fost intrerupte in urma cu doar doua luni (ca de terminat nu poate fi vorba), insa deja multe dintre ele sunt crapate, sparte sau pur si simplu iesite complet din lacasurile lor.

De retinut ca lucrarile la acele portiuni sunt terminate de doar doua luni. Imaginati-va cum va arata acea zona peste jumatate de an sau un an, daca de acum unele dale incep sa se surpe.

Dupa cum scriam aici, bataia de joc “pe fata” nu putea ramane netaxata, trecuta cu vederea prin romanescul “lasa ma, merge si-asa! Ne-am obisnuit cu lucrari de mantuiala”.

Trecand peste esteticul lucrarilor care lasa foarte mult de dorit – gri peste gri, gropi, denivelari, partea economica a problemei este ingrijoratoare. Mai exact, in circa 1.000 mp de carosabil si circa 3.500 mp trotuar s-au investit PESTE 510.000 euro, conform datelor oferite wall-street.ro de Administratia Strazilor.

Compania responsabila cu aceste lucrari este, poate deloc surprinzator, Euroconstruct Trading ’98, detinuta de “regii asfaltului”, Dan Besciu si Sorin Vulpescu, apropiati ai lui Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea.

Aceste legaturi sunt de subliniat intrucat, fara nicio legatura cu faptul ca in ultimii ani PDL-ul s-a aflat la putere (!), compania Euroconstruct, una dintre firmele preferate ale Primariei Capitalei in mandatul pedelistului Adriean Videanu si ale Ministerului Transporturilor in mandatele lui Radu Berceanu, si-a crescut veniturile de la 272 milioane lei in 2009 la 414 milioane lei in 2011, o evolutie de peste 50%. Acestea in conditiile in care majoritatea industriilor si companiilor au fost lovite de criza economica.

Compania este implicata si in alte proiecte derulate cu statul – autostrada Bucuresti Ploiesti, castiga cele mai multe licitatii pentru decontaminarea solurilor si refacerea ecologica a terenurilor poluate cu substante petroliere sau toxice.

Dan Besciu este unul dintre celebrii “regi ai asfaltului”, mebru al grupului de la Golden Blitz, local frecventat in trecut de Traian Basescu si de lideri ai PDL.

Euroconstruct a generat in 2011 profit de aproape 38 milioane de lei (8,9 mil. euro). Numarul de angajati declarat la Ministerul de Finante era la finalul anului 2011 de 780, in crestere de la 720 in 2010.

Ai observat si tu probleme in realizarea contractelor publice in orasul tau? Trimite-le pe adresa redactiei (redactie@wall-street.ro) si wall-street.ro va afla de la autoritati informatii despre respectivele contracte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri