Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, va discuta, luni si marti, la Bruxelles, cu reprezentantii Comisiei Europene, implementarea Pactului de Stabilitate si finantarea publica in 2006, informeaza un comunicat al Ministerului de Finante transmis luni agentiei NewsIn.

Vladescu participa la Bruxelles la reuniunea ministrilor de finante din UE, EcoFin, unde va avea intalniri bilaterale cu directori si comisari europeni. "Pe agenda reuniunii se afla subiecte legate de implementarea Pactului de Stabilitate, finantarile publice in 2006, adoptarea monedei euro de catre unele state recent integrate in UE", se arata in comunicatul Finantelor.

Consiliul EcoFin este una dintre cele mai vechi structuri europene si este format din ministri de finante sau ai economiei din statele membre. Deciziile Consiliului se iau numai cu majoritatea calificata si in consens sau cu acordul Parlamentului European, cu exceptia deciziilor de politica fiscala pentru care este nevoie de unanimitate.

Pactul de stabilitate promoveaza cooperarea regionala si ajuta, astfel, statele din Europa de Sud-Est sa se pregateasca pentru aderarea la UE. Pactul a creat in regiune o zona de comert liber si a sprijinit cooperarea transfrontaliera pentru edificarea unei infrastructuri regionale sau pentru combaterea criminalitatii organizate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri