Productia industriala a crescut in primele sase luni ale anului cu 9,1% ca serie bruta, in urma cresterii industriei prelucratoare cu 10,7%, in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 1,9%, respectiv cu 1,7%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+15,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+9,6%), industria bunurilor de uz curent (+6,8%) si industria bunurilor intermediare (+5,9%), a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.

Industria energetica a scazut cu 0,1%

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 10,4%, sustinuta de industria prelucratoare (+12,1%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 1,2%, respectiv cu 1,1%. Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+15,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+11,3%), industria bunurilor de uz curent (+8,6%), industria bunurilor intermediare (+6,7%) si industria energetica (+0,5%).

In luna iunie 2014, productia industriala (serie bruta) s-a diminuat fata de luna precedenta cu 1%, ca urmare a scaderilor inregistrate in cele trei sectoare industriale: industria extractiva (-14,9%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-4,4%) si industria prelucratoare (-0,1%). Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria energetica (-6,9%), industria bunurilor intermediare (-2,7%), industria bunurilor de uz curent (-2,1%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,5%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 2,2%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,7%. Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 11,3%, respectiv cu 2,2%, iar industria prelucratoare a scazut cu 0,1%. Pe marile grupe industriale, industria energetica si industria bunurilor intermediare au scazut cu 2,4%, respectiv cu 1%. Cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,6%), industria bunurilor de uz curent (+1,4%) si industria bunurilor de capital (+1,1%).

In luna iunie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 10,4% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterii industriei prelucratoare (+12,9%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 10,8%, respectiv cu 6,0%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (+20,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+14,7%), industria bunurilor de uz curent (+8,5%) si industria bunurilor intermediare (+3,9%). Industria energetica a scazut cu 5,8%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 11,5%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+14,2%). Industria extractiva a scazut cu 9,3%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 4,5%. Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+15,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,8%), industria bunurilor de uz curent (+11,1%) si industria bunurilor intermediare (+8,6%). Industria energetica a scazut cu 3,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri