Romania se afla departe de cresterea economica de care a beneficiat inainte de criza financiara din 2008 si se "zbate" in prezent sa iasa dintr-o recesiune tehnica, dupa doua trimestre consecutive de scadere economica. Concret, economia romaneasca a scazut in trimestrul 2 cu 1% fata de trimestrul I din 2014, potrivit datelor Eurostat, aceasta fiind cea mai mare scadere economica dintre toate statele membre UE.

In decembrie 1989, multi romani au crezut ca, in scurt timp dupa ce vom trece la o economie de piata functionala, vor incepe sa traiasca la fel de bine precum in vest. Atat de incoerent a fost insa managementul tranzitiei incat, o mare perioada de timp dupa Revolutia din 1989 am cazut in capcana strategiilor politice caracterizate prin improvizatie, ceea ce in mare parte se intampla, din pacate, si la 25 de ani de la caderea comunismului.

Se implinesc, de asemenea, astazi, pe 1 decembrie, aproape 100 de ani (96, mai precis) de la Adunarea de la Alba Iulia si unirea provinciilor Transilvania, Banat, Crisana, Maramures si Satmar cu Regatul Romaniei. Cu aceasta ocazie, wall-street.ro a trecut in revista 10 evenimente economice care au transformat profund societatea romaneasca de atunci si pana in prezent.

Sursa foto: Shutterstock / Desen, om de afaceri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri