Presedintele Traian Basescu a recomandat, marti, la deschiderea Forumuluii de Investitii de la Bucuresti, firmelor romanesti din domeniul serviciilor IT, al asigurarilor si al constructiilor sa evite atomizarea si sa incerce o concentrare a afacerii, pentru a putea fi competitive pe piata europeana

"Avem firme exceptionale in domeniul IT care produc software, dar este nevoie de o diminuare a atomizarii", a spus Basescu, potriit NewsIn. Presedintele a dat si exemplu firmelor de asigurari autohtone care se feresc de sa se implice in proiectul asigurarii obligatorii a locuintelor. "Vor afla la 1 ianuarie ca va veni o firma europeana, care este dispusa sa faca aceste asigurari. Firmele de constructii sunt in aceeasi situatie. Consolidarea firmelor de profil le va face mai competitive", a afirmat Basescu, care a mai precizat ca doar tehnologia nu va fi suficienta in Europa.

"Recomand firmelor romanesti sa aiba grija in achizitionarea de tehnologie. Este un gand pe care il am mai demult", a adaugat presedintele.

In opinia lui Basescu, prezenta unor firme romanesti puternice pe piata europeana implica un respect mai mare pentru Romania, desi este important ca in cele din urma populatia sa aiba de castigat in urma unor servicii de cea mai buna calitate.

"Generozitatea ma obliga sa spun ca indiferent cine ramane pe piata europeana, important este ca populatia sa beneficieze de cele mai bune servicii. Totusi, vreau sa fim un competitor puternic pentrui ca asta ne confera repsect", a declarat Basescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri