Oferta Guvernului de majorare a salariului minim pe economie pana la 390 de lei, incepand cu ianuarie 2007, este inacceptabila, de aceea Blocul National Sindical (BNS) considera incheiate negocierile cu Executivul pe aceasta tema si va decide in scurt timp cum va actiona, informeaza BNS.

Reprezentantii sindicatului s-au retras de la negocieri, dupa ce ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, le-a comunicat ca decizia ministerului pe care il conduce este de a majora salariul minim la 390 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2007, si 450 de lei, de la 1 ianuarie 2008, informeaza NewsIn.

BNS considera oferta "inacceptabila", cu atat mai mult cu cat, in urma cu doua saptamani, ministrul muncii, Gheorghe Barbu, s-a aratat disponibil sa negocieze o valoare mai mare de 390 de lei, bazata pe evolutia indicatorilor de care se tine cont la fundamentarea nivelului salariului minim, astfel incat sa nu fie afectat echilibrul macroeconomic, mai arata comunicatul. Potrivit lui Gheorghe Barbu, evolutia din primlee sase luni a indicatorilor a fost mai buna decat estimarile facute initial de Guvern, ceea ce ar permite negocierea unei valori mai mari de 390 de lei.

BNS, impreuna cu celelalte confederatii sindicale, a solicitat, la inceputul negocierilor, ca salariul minim sa se majoreze la 450 de lei de la 1 ianuarie 2007. Solicitarea sindicatelor acoperea necesarul minim de trai pentru o familie si reprezenta o crestere etapizata, astfel incat salariul minim sa ajunga treptat sa reprezinte jumatate din valoarea salariului mediu, mai arata cumunicatul BNS.

Sindicatele considera ca decizia de a Ministerului Finantelor Publice este departe de solicitarea confederatiilor si, in consecinta, BNS va stabili in viitorul apropiat modul in care va actiona.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri