Avem o problema cu consumul scazut de piept de pui si in acelasi timp nu facem fata cererii ridicate de pulpe, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari (UNCPR), Ilie Van citat de NewsIn.

"Dupa aderare dorim sa exportam piept de pui si sa importam pulpe, dar pentru acest lucru avem nevoie de o implicare mai mare a autoritatilor si de un sprijin mai consistent", a spus Van.

Consumul de carne de pasare in Romania a fost, in 2005, de 450 de mii de tone, ceea ce reprezinta 20,7 kg/ cap de locuitor.Anul trecut, productia de carne de pasare in viu, realizata de societatile din evidenta UNCPR, a fost de 235,5 mii tone, din care au rezultat aproximativ 183 mii tone carne taiata.

Potrivit datelor furnizate de organizatia patronala, in primele sase luni ale anului 2006, productia de carne de pasare in viu a crescut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 99,17 mii tone la 108,9 mii tone.

Citeste si:

UCPR a anuntat pentru perioada 2006-2007, un program de investitii de 170 de milioane de euro, mai mult de jumatate din aceasta suma, anume 90 de milioane de euro, fiind alocata pentru modernizarea abatoarelor.Din cele 170 de milioane de euro programate pentru investitii pana in 2007, UCPR a alocat 80 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor de pasari.

In perioada 2002-2005, volumul investitiilor realizate in sectorul avicol a fost de 115 milioane de euro, din care 60 de milioane de euro pentru abatoare, respectiv 55 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor.

Volumul total al investitiilor necesare pentru a face face concurentei de pe piata europeana este estimat la 700 de milioane de euro.