Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, sambata, la Tecuci, ca schimbarea lui Flutur din functia de ministru al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale este o pierdere care, pe termen lung, va produce intarzieri mari in implementarea reformelor in sistemul agricol.

Ministrul Finantelor a laudat prestatia lui Flutur in fruntea Ministerului Agriculturii, insa a criticat pasul politic facut de el, care a condus la demiterea sa din functie. in opinia lui Vladescu, inlocuirea ministrului Agriculturii chiar inainte de momentul aderarii, cand reformele sunt in plin proces de implementare, este o actiune care va avea repercusiuni grave asupra modernizarii agriculturii romanesti.

Din punct de vedere profesional, am avut o relatie foarte buna cu Gheorghe Flutur, surprinzator de buna chiar, avand in vedere ca ministrul finantelor nu prea se intelege cu ceilalti ministri. Totusi, nu cred ca gestul sau a fost destul de bun, ci dimpotriva. Pasul lui face parte din actiunile care nu construiesc, la fel ca si incercarea de a schimba lucrurile pe parcurs. Plecarea lui este o pierdere pentru ca el a facut foarte multe lucruri, dar mai sunt si altele de facut. Oricine vine acum la Ministerul Agriculturii (ca ministru n.r.) va avea o intarziere de cateva luni, care ne-ar putea costa foarte mult si care s-ar putea traduce printr-o intarziere de cativa ani in reformarea sistemului agricol. Prin gestul sau, Flutur a pus lucruri mai putin importante in fata interesului national, a declarat, citat de NewsIn, ministrul Sebastian Vladescu.

In ceea ce priveste posibilul inlocuitor al lui Flutur la conducerea Ministerului Agriculturii, Decebal Traian Remes, Vladescu a spus ca acesta a fost cel mai performant ministru de finante al tranzitiei. Am o parere foarte buna despre domnul Remes. Am spus mereu ca, in ciuda imaginii sale departe de realitate, a fost cel mai bun ministru de finante din acea perioada si a avut cele mai mari realizari, a afirmat ministrul Sebastian Vladescu.

Liberalul Gheorghe Flutur a fost demis din functia de ministru al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale saptamana trecuta, la propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu, imediat dupa ce si-a anuntat demisia din functiile politice detinute in PNL.

Ministrul finantelor a participat, sambata, la o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Tecuci, judetul Galati, unde a prezentat si programul "A doua modernizare a Romaniei" in cadrul unui seminar. La eveniment au participat, alaturi de ministrul finantelor, si secretarul de stat Victor Paul Dobre, deputatul PNL de Galati Emil Strunga, secretarul de stat Cristina Pocoran, vicepresedintele Autoritatii Nationale Pentru Restituirea Proprietatii, Teodor Nicolescu, primarul PD din Tecuci, Eduard Finkelstein, autoritati locale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri