Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va scoate la privatizare, in 2007, cele 62 de societati la care detine pachete majoritare, va continua privatizarea inceputa la societatile preluate de la OPSPI si intentioneaza sa vanda cele 265 de pachete minoritare listate pe bursa.

In cazul celorlalte societati transferate de la Oficiul pentru Privatizare si Participatiile Statului in Industrie, AVAS va analiza situatia economica si va evalua oportunitatea lansarii la privatizare, potrivit planului de privatizare al institutiei, informeaza NewsIn. Conform documentului, societatile preluate de la OPSPI vor fi supuse unei analize privind ajutoarele de stat.

AVAS isi mai propune, pentru 2007, sa modifice legislatia privatizarii, astfel incat pachetele listate la bursa sa poata fi vandute la valoarea de piata, prin abrogarea actualei prevederi care nu permite vanzarea sub valoarea nominala a actiunilor. Dupa modificarea legislatiei, AVAS vrea sa scoata la vanzare toate cele 265 de pachete minoritare listate pe bursa. Modificarile legislative vor fi transmise Comisiei Europene.

Prin acelasi document, AVAS isi propune ca numirile in Consiliile de Administratie si in Adunarile Generale ale Actionarilor sa se faca pe criterii de competenta si responsabilitate. Pentru 2007, AVAS intentioneaza sa organizeze circa 600 de licitatii publice si sa aiba cu 20 de mii de creditori mai putin, dupa recuperarea creantelor. Printre societatile la care AVAS detine pachetele majoritare se numara Tractorul Brasov, Rulmentul Brasov, Nitramonia Fagaras, Electroputere Craiova, Antibiotice Iasi.

In decembrie 2006, AVAS a mai primit, prin ordonanta de urgenta, alte 41 de societati de la OPSPI (Ministerul Economiei si Comertului) la AVAS "pentru unificarea activitatii de privatizare la o singura institutie". AVAS a preluat de la OPSPI companii distribuitoare si producatoare de energie electrica, transportatorii de petrol si produse petroliere, companii din industria de aparare, societatile miniere, precum Petrom, Oil Terminal, Conpet, Petrotrans, Distrigaz Sud, Complexele Energetice Rovinari, Turceni si Craiova, Electrica, Avioane Craiova, Automobile Craiova, Romaero, Romarm.

AVAS nu a finalizat, inca, procedurile legale pentru inregistrarea ca actionar majoritar al societatilor preluate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri