Toate autostrazile din Romania vor fi taxate in urmatorii ani, pentru a se putea plati lucrarile pentru viitoarele sosele, valoarea taxei urmand a fi sub cinci euro pe suta de kilometri, a declarat, citat de NewsIn, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Radu Berceanu.

Ministrul Berceanu a spus ca a discutat cu experti din Slovacia, Franta, Austria si Portugalia pentru a stabili strategia privind modul in care vor fi construite autostrazile.

"Am constat ca nicaieri in Europa nu se fac autostrazi cu bani de la buget, care ar trebui sa fie folositi, de fapt, pentru educatie sau sanatate. Lucrarile se realizeaza in general in parteneriat public-privat sau prin concesiune, astfel incat dupa o anumita perioada sa contribuie la plata autostrazii si utilizatorii", a spus Radu Berceanu.

Potrivit ministrului, vor fi instalate sisteme speciale care vor taxa utilizatorii autostrazilor. "Autostrazile ar trebui platite mai ales de cei care le folosesc, atat cat le folosesc si nu in pausal", a mai spus Berceanu.

In majoritatea tarilor din Europa taxa de autostrada este de sapte-opt euro pe suta de kilometri, insa in Romania aceasta va fi sub cinci euro pe suta de kilometri.

"Va fi o dezbatrere publica si cetatenii vor decide cum vor fi platite autostrazile. Ori facem cat ne permit banii de la buget, ceea ce inseamna 10-12 kilometri anual, ori cautam alte surse de finantare", a conchis ministrul transporturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri