Modalitatile mai putin transparente de acordare a contractelor si cresterea brusca a salariilor ar putea sa scada interesul firmelor din Germania de a veni in Romania, a declarat secretarul de stat in ministerul pentru economie din Hussen, Klaus-Peter Guttler.

"Salariile nu trebuie sa creasca brusc, deoarece exista riscul ca firmele din Germania sa-si piarda interesul de a veni in Romania", a precizat, citat de NewsIn, secretarul de stat in Ministerul pentru Economie, Trafic si Dezvoltarea Landului din Hussen, Klaus-Peter Guttler, cu ocazia participarii la targul Construct Expo Antreprenor.

Peter Guttler a indicat forta de munca ieftina si calitatea pregatirii profesionale a inginerilor ca fiind avantajele pentru care companiile straine vin in Romania. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca Romania este o tara foarte mare in comparatie cu alte state din Uniunea Europeana si, in acelasi timp, dispune de o pozitie geografica avantajoasa. Avand in vedere populatia Romaniei, tara noastra este o piata mai mare de desfacere in comparatie cu Bulgaria, a adaugat Guttler.

De la caderea regimului comunist si pana astazi, intreprinderile straine au investit in Romania aproximativ 14 miliarde de euro, din care peste un miliard de euro reprezinta investitiile companiilor germane, a mai spus Guttler. El a mentionat ca in Romania sunt inregistrate 12.800 de intreprinderi cu participare germana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri