Datoriile a 125 de mari companii catre bugetul de stat insumau 1,6 miliarde lei, la sfarsitul primul trimestru al anului, in timp ce principalul datornic, Compania Nationala a Huilei, avea obligatii neachitate de peste 937 milioane lei.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a postat pe pagina proprie de internet listele cu datorinicii la bugetul de stat, precum si la bugetele de asigurari sociale, asigurari de sanatate si somaj, din primul trimestru al anului 2007, informeaza NewsIn.

Conform datelor ANAF, marii contribuabili, companiile care au avut o cifra de afaceri de peste 70 milioane lei la sfarsitul anului 2005, cumulau restante de 1,6 miliarde lei la bugetul de stat rezultate, in principal, din neplata impozitelor pe profit si venit, a accizelor si a taxei pe valoarea adaugata.

Circa 91% din totalul datoriilor la bugetul de stat, insemnand 1,47 miliarde lei, proveneau de la zece companii de stat. Pe primul loc in topul datornicilor la bugetul de stat s-a aflat Compania Nationala a Huilei SA, cu peste 937 milioane lei, fiind urmata de UCM Resita cu 122 milioane lei si Societatea Nationala a Carbunelui SA, cu circa 94 milioane lei. Toate cele trei companii au primit inlesniri la plata. Datorii semnificative au inregistrat, de asemenea, Tractorul UTB (89,2 milioane lei) si Electroputere Craiova (87,8 milioane lei), ambele aflate in procedura de lichidare voluntara.

Termoelectrica SA, societate in administrare speciala, avea, la sfarsitul primului trimestru din 2007, obligatii neachitate la bugetul de stat de 54,2 milioane lei.

Numarul contribuabililor mari cu datorii la bugetul de stat a scazut cu 25% fata de sfarsitul anului trecut, in timp ce nivelul datoriilor s-a diminuat cu 23%. La sfarsitul anului 2006, datoriile la bugetul de stat a 146 de societati dintre cele 695 incadrate la categoria mari contribuabili depaseau 2,1 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri