Cei 10 virusi prezenti in topul intocmit de BitDefender pentru luna aprilie a acestui an sunt responsabili de 73,6% din totalul infectarilor descoperite in perioada analizata, in crestere fata de luna precedenta, cand ponderea a fost de 60%.
Mai mult decat atat, primii 3 virusi din topul intocmit de BitDefender, Mytob, Zafi si Netsky, domina clar clasamentul, totalizand peste 50% din numarul infectarilor detectate de antivirusul romanesc.

Mytob.GZ, un backdoor care se transmite prin e-mail a ocupat 32,07% din totalul infectiilor raportate, Zafi.B 10,29%, iar Netsky.P circa 8,27% din total. Mytob s-a dovedit extrem de eficient prin tehnologiile de inginerie sociala pe care le foloseste, aparand o versiune noua aproximativ o data pe saptamana.

In continuare se remarca troianul Peed, fostul numarul unu in clasament, care acum a inceput sa scada in intensitate si ocupa doar locul patru, cu 8,02% din total.

Computerele sunt in continuare atacate de variante noi ale unor virusi extrem de raspanditi si care continua sa faca victime in randul celor care folosesc Internetul fara sa utilizeze aplicatii antivirus, antispyware si firewall. Continua raspandirea masiva a virusilor care se raspandesc prin e-mail, in ciuda campaniilor sustinute de informare ale furnizorilor de solutii antivirus si in ciuda masurilor de protectie luate de operatorii de Internet.

Pentru a scapa de astfel de probleme, utilizatorii sunt sfatuiti sa nu acceseze mesajele e-mail cu atasamente, din surse necunoscute. De asemenea, este necesara utilizarea unei aplicatii antivirus, a unui filtru firewall, a unei solutii anti-spyware si a unui filtru contra spam-ului.

BitDefender, divizia de securitate a datelor din cadrul grupului Softwin, contine o suita de peste 54 de solutii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficienta a amenintarilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, din circa 180 de tari.

Realizata pentru a oferi protectie completa retelelor si sistemelor companiilor, gama de solutii BitDefender cuprinde, pe langa produse pentru protectia antivirus, antispam, antispyware, antirootkit, personal firewall si solutii de administrare a securitatii.

Top 10 Malefic Aprilie 2007
Nr. crt. Nume virus Procent infectari
1 Win32.Worm.Mytob.GZ 32.07%
2 Win32.Zafi.B@mm 10.29%
3 Win32.Netsky.P@mm 8.27%
4 Trojan.Peed.Gen 8.02%
5 Win32.Bagle.GM@mm 6.67%
6 BehavesLike:Trojan.Downloader 3.80%
7 Win32.Nyxem.E@mm 1.46%
8 Win32.Worm.Stration.FC.m 1.37%
9 Win32.NetSky.D@mm 0.89%
10 Win32.NetSky.AA@mm 0.76%
Altii 26.39%
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri