Principalele amenintari pentru ariile protejate din Romania sunt modul in care sunt distribuite padurilor fostilor proprietari, cat si dezvoltarea necontrolata, a declarat potrivit NewsIn reprezentantul Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, Mircea Veghelet
Prezent la un simpozion organizat de catre Romsilva, in colaborare cu Muzeul Geologic din Bucuresti, pentru a celebra "Ziua Europeana a Parcurilor", Mircea Verghelet a tinut sa precizeze ca ariile protejate au un rol foarte important pentru intreaga societate, motiv pentru care este important ca publicul sa fie constientizat in ceea ce priveste conservarea, importanta si administrarea durabila a acestora. in opinia lui Verghelet, intergritatea acestor arii naturale este amenintata in prezent din cauza dezvoltarii necontrolate sau din cauza resituirii padurilor catre fostii propietari.

in Romania, exista 26 de parcuri naturale, dintre care 22 sunt administrate de catre Romsilva. Pe langa cele 26 de parcuri mai exista, in cadrul ariilor protejate, monumente ale naturii, parcuri nationale, o rezervatie a biosferei (Delta Dunarii), zona umeda de importanta internationala (sit Ramsar), rezervatii stiintifice si rezervatii naturale.

La randul sau, oficialul din partea Ministerului Mediului si Devoltarii Durabile prezent la simpozionul dedicat " Zilei Europene a Parcurilor", Carmen Damian, a explicat ca ariile naturale trebuie sa beneficieze de protectie din partea autoritatilor centrale si locale, care nu de putine ori "se lovesc de opozitia unor persoane care vad in ariile protejate o piedica in calea dezvoltarii".

Potrivit reprezentantilor Romsilva, pe viitor, prioritare pentru activitatea administratiilor parcurilor naturale vor fi activitati precum: mentinerea cadrului fizico-geografic in starea initiala, protejara biodiversitatii si a ecosistemelor cat si incurajarea si dezvoltarea activitatilor cu scop stiintific sau ecoturistic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri