Asociatia Oamenilor de Afaceri considera documentul referitor la starea invatamantului prezentat de presedintele Basescu ca fiind \"unilateral\" si \"exclude din procesul de consultare mediul de afaceri\" si propune ca model de dezbatere programul Comisiei Europene \"scoala pentru secolul 21\".
Problema prioritara a tarii este calitatea fortei de munca, iar aceasta este un produs al sistemului de invatamant din Romania, este de parere AOAR, citata de NewsIn. "Am lansat catre institutiile statului un apel in care am cerut evaluarea rapida, profesionista si transparenta a situatiei actuale si propunerea spre dezbatere publica a unei reforme reale in acest sector vital", este de parere AOAR.

Mediul de afaceri este cel care trebuie sa creeze locuri de munca, valoare adaugata si sa asigure venituri bugetare, si din acest motiv trebuie sa fie consultat, opineaza AOAR.

Asociatia Oamenilor de Afaceri considera ca mediul de afaceri are nevoie de o forta de munca bine instruita, flexibila, capabila sa continue sa invete pe intregul parcurs al vietei active. "Locuri de munca stabile pe o durata de 40-50 ani sunt, in conditiile economiei secolului 21 o iluzie ce nu poate produce decat insatisfactie morala si materiala cetatenilor Romaniei".

Presedintele Traian Basescu a prezentat, saptamana trecuta, un raport privind situatia invatamantului, in care a sustinut ca este nevoie de o reforma a intregului sistem. Basescu a afirmat ca educatia timpurie ar trebui sa beneficieze de o atentie speciala, inclusiv prin formarea in universitati a unor specialisti in gestionarea problemelor specifice grupei de varsta 0-6 ani. Basescu a insistat asupra importantei restructurarii educatiei primare si gimnaziale explicand faptul ca invatamantul preuniversitar are nevoie de o structura consistenta.

La fel de important in opinia presedintelui este sa existe in scoli un curriculum flexibil, care sa raspunda unor tinte ale scolarizarii precis determinate, ce trebuie definite ca seturi de competente de dobandit.

In privinta dezbaterii publice pe marginea reformarii educatiei, Basescu considera ca nu este necesar ca aceasta sa se prelungeasca mai mult de o luna. El a spus ca demersul nu trebuie politizat si trebuie evitata tentatia de a “politiza matematica”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri