Bilete de tren s-au scumpit, de la 1 septembrie, cu 8,1%, penultima majorare fiind operata de CFR Calatori in luna iunie, cand tarifele au crescut cu 7,6%.
O calatorie cu trenul rapid de la Bucuresti la Brasov costa acum cu patru lei mai mult la clasa I si cu trei lei in plus la clasa a doua. Tarifele biletelor pentru intercity pe aceeasi ruta au crescut de la 54,10 lei la 58,50 lei la clasa I si de la 39,70 lei la 43 lei la clasa a II a.

Pe ruta Bucuresti-Timisoara pretul unei calatorii a crescut cu pana la noua lei pentru trenurile rapid si la intercity, iar la trenurile personal tarifele vor fi cu pana la patru lei mai mari. Pretul unui bilet pentru trenul rapid pe ruta Bucuresti - Constanta a crescut de la 42,50 lei la 45,90 lei pentru clasa a II a si de la 61 lei la 66 lei la clasa I. Tarifele pentru trenurile accelerat care circula pe distanta Bucuresti-Constanta au fost majorate cu pana la cinci lei, iar cele pentru trenurile personal cu pana la trei lei.

Pretul biletelor de tren a crescut, gradual, in ultimele opt luni, cu aproximativ 20 lei pentru trenurile intercity care circula spre vestul tarii, cele mai mici cresteri fiind de aproximativ un leu pentru trenurile personal, clasa II, din Capitala spre statiunile montane. Ultima scumpire a biletelor de tren a fost facuta la 1 iunie, pretul biletelor de tren fiind majorate cu 7,6%. CFR Calatori va opera o noua majorare incepand cu 1 decembrie. Facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori se vor aplica in continuare si dupa majorare, respectiv reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti.

Guvernul a aprobat, in luna octombrie 2006 o ordonanta prin care tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor putea fi majorate, trimestrial, pana la 31 decembrie 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum publicati de Institutul National de Statistica neluati in calcul de la ultima majorare. Astfel, se urmareste ca pana la sfarsitul anului 2007 pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pana la 60% fata de pretul din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri