Imigrantii din Italia au trimis in tarile lor de origine aproximativ 1,43 de milioane de euro in anul 2006, iar Romania este principala destinatie a acestor bani, potrivit unui raport Caritas/Migrantes, publicat miercuri in pagina electronica Rai Utile.
Imigrantii din Italia au "o rata de ocupare considerabil de mare", iar taxele lor reprezinta "1,6% din Produsul Intern Brut": ei platesc aproximativ 1,87 de miliarde de euro ca taxe si depun 2.300.000 de declaratii de venit, se arata in raport.

Desi imigrantii castiga in medie doar 10.042 de euro pe an, ei trimit sume consistente in tara: in anul 2006, acestea au depasit 1,43 de milioane de euro.

Romania este principala destinatie a banilor trimisi de muncitori acasa.

In anul 2006, forta de munca straina era formata din 1.465.000 de persoane (1.348.000 de imigranti ocupati si 127.000 neocupati). Dintre acestia, doua treimi sunt concentrati in nordul tarii, un sfert in centru si aproximativ 10% in sud.

Aproximativ 40% dintre strani lucreaza in industrie, iar 55% in servicii, in timp ce proportia angajata in agricultura este in scadere.

Peste 19% dintre strainii angajati lucreaza si intre orele 20 si 23, 12% dupa ora 23, iar 15% duminica. Restul de 85% are program de lucru normal.

Rata de activitate a imigrantilor (73,7%) o depaseste cu aproximativ 12 procente pe cea a populatiei italiene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri