Inspectia Muncii a sanctionat peste 1.400 de angajatori din domeniul fabricarii produselor de morarit si panificatie, cu amenzi in valoare totala de peste doua milioane de lei, din cauza nerespectarii legislatiei privind relatiile de munca si securitatea la locul de munca.
Potrivit Inspectiei Muncii, din cei peste 1.500 de angajatori controlati, pentru 1.429 a aplicat amenzi in valoare totala de peste doua milioane de lei.

Astfel, pentru nerespectarea legislatiei privind relatiile de munca au fost sanctionati 660 de angajatori, care au primit amenzi de 574.700 de lei. Inspectorii au depistat 247 de persoane care isi desfasurau activitatea fara a avea incheiate contracte individuale de munca, din care sapte minori. Cele mai frecvente incalcari ale prevederilor legislatiei muncii au fost primirea la munca a persoanelor fara intocmirea in forma scrisa a contractelor individuale de munca, neacordarea concediilor de odihna, nerespectarea duratei timpului de lucru si a prevederilor legale privind repausul saptamanal.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca, Inspectia Muncii a sanctionat 769 de angajatori, valoarea amenzilor fiind de 1.437.300 de lei. Inspectorii au dispus sistarea activitatii pentru patru societati, oprirea activitatii la locul de munca pentru alte cinci societati si au fost confiscate 130 de echipamente tehnice, acolo unde exista un pericol iminent de accidentare.

Cele mai frecvente deficiente intalnite au fost instruirea necorespunzatoare a salariatilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca, neacordarea materialelor igienico-sanitare, tablouri electrice neasigurate corespunzator, nepunerea in functiune a instalatiilor de ventilatie sau neefectuarea instruirii la angajare.

Inspectia Muncii a derulat, in perioada 5 - 7 martie, campania nationala pentru verificarea respectarii prevederilor legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca, precum si identificarea cazurilor de munca fara forme legale in domeniul fabricarii produselor de morarit si panificatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri