Primarul Bistritei, Vasile Moldovan, a declarat ca doua firme mari, din Italia si Spania, vor sa investeasca la Bistrita cateva milioane de euro, pentru a beneficia de facilitatile oferite de autoritati, respectiv reducerea cu 50% a taxelor si impozitelor pentru cladiri pentru trei ani.
Edilul a declarat ca firma Unipresa din Italia este interesata sa investeasca in depozite pentru materiale de constructii, imobiliare si retele de gaz, iar firma Grupo Raga din Spania vrea sa produca si sa distribuie utilaje pentru salubritate, in ideea ca la Bistrita va functiona un depozit ecologic de deseuri care va colecta gunoaiele din intreaga zona, citeaza NewsIn.

Vasile Moldovan a declarat ca, in afara de cele doua firme straine, a mai primit oferte privind oportunitatea unor investitii la Bistrita si din partea unei companii din Cluj, care vrea sa amenajeze parcari supraetajate. Municipalitatea i-a propus deja trei amplasamente, doua in piete agroalimentare, iar alta intr-o zona foarte aglomerata, urmand sa fie discutate in viitorul apropiat toate detaliile.

Potrivit unei hotarari a Consiliului Local Bistrita, pentru investitii de peste un milion de euro, firmele sunt scutite de la plata taxelor si impozitelor pentru constructii in cuantum de 50% timp de trei ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri