Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a incasat in primul semestru al anului 72,583 miloane lei din valorificarea creantelor, a anuntat printr-un comunicat de presa institutia.
Potrivit comunicatului de presa, din totalul creantelor valorificate 17,16 miloane au fost incasate din valorificarea activelor bancare, 10,47 milioane din valorificarea creantelor comerciale, 4,87 milioane din creantele preluate de al Ministerul Finantelor Publice si de la CNAS, 40 milioane lei.

"Pentru recuperarea acestor sume AVAS a aplicat proceduri specifice asupra unui numar de aproximativ 43.000 de debitori si garanti ai acestora, respectiv popriri de conturi, somatii si notificari sau executari silite (vanzari prin licitatie)", se arata in comunicatul Autoritatii. Cele mai mari sume au fost recuperare de la, CN CFR Regionala Cluj - 5,097 milioane lei, Termoelectrica SA - 4,359 milioane lei, Contrasimex S.A. Bucuresti - 3,614 milioane lei, Laminorul Braila - 1,434 milioane lei, Prodexport SA Bucuresti - 1,102 milioane lei, World Trade Center - 940,563 lei, Umerva SA Ploiesti - 841.899 lei, Clubul Sportiv Gaz Metan Medias - 539.451 lei, Vranpan SA Focsani - 435.061 lei si Olimpia S.A. Oradea - 111.084 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri