Rata somajului la nivel national a sporit la 3,87% in luna august, numarul total al somerilor ajungand la 345.510 persoane, cu peste 5.000 mai multe decat in luna anterioara, potrivit datelor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
In luna august, femeile au reprezentat mai putin de jumatate din numarul total de someri (48%).
În luna iulie 2008, rata somajului fusese de 3,8%, numarul total al persoanelor fara loc de munca inregistrate la ANOFM fiind de 340.462 de someri.

In primele opt luni, rata medie a somajului a crescut la 4%, Vaslui si Mehedinti fiind judetele cu cea mai mare rata medie a somajului, de 8,6%. Astfel, in perioada ianuarie - august, in Vaslui au fost raportate, in medie pe luna, 13.909 persoane fara slujba, in timp ce in Mehedinti numarul mediu al acestora era de 10.584 persoane pe luna. În acelasi interval, cei mai multi someri au fost inregistrati in Bucuresti, in medie, 18.225 persoane pe luna, desi, in a opta luna a anului, in Capitala a fost raportata una dintre cele mai mici rate medii ale somajului, de 1,8%.

ANOFM ia in considerare la calcularea numarului de someri persoanele inregistrate la agentiile pentru ocuparea fortei de munca.

Standardele Biroului International al Muncii (BIM) difera de cele ale ANOFM si iau in calcul somajul pentru persoanele cu varsta intre 15 si 74 de ani care nu au loc de munca, dar sunt disponibile sa lucreze si au cautat de lucru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri