Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) lanseaza astazi prima sesiune de cereri de proiecte pentru Masurile 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”si 313 „Incurajarea activitatilor turistice”, in vederea accesarii fondurilor europene pentru dezvoltare rurala, informeaza NewsIn.
Potrivit unui comunicat de presa trimis de MADR, sesiunea deschisa la Autoritatea de Management pentru PNDR, se va incheia pe 30 octombrie 2008.

Fondurile disponibile pentru „Sprijinul pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi” sunt de 98.857.420 de Euro, iar cele pentru „Incurajarea activitatilor turistice” se ridica la 108.844.555 de Euro.

Potrivit MADR, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect in cadrul acestor masuri este de 200.000 Euro.

Depunerea proiectelor se va face la sediile Oficiilor Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, solicitantul urmand sa indeplineasca criteriile de conformitate si eligibilitate mentionate in Ghidul Solicitantului corespunzator fiecarei masuri.

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) a fost lansat in data de 3 martie 2008, prima sesiune pentru primirea proiectelor fiind finalizata in 28 martie, iar a doua la sfarsitul lunii aprilie. In aceste doua sesiuni, beneficiarii fondurilor UE de dezvoltare rurala au putut depune proiecte pentru trei masuri, respectiv pentru modernizarea fermelor, cresterea competitivitatii produselor agricole si pentru dezvoltarea satelor. Incepand cu luna mai, a fost lansata schema de ajutoare de stat.

PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, proiecte cu finantare din fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri