Aproape 200 de angajati ai mai multor societati galatene raman fara slujba in aceasta perioada, ridicand la peste 1.000 numarul persoanelor concediate in urma restrangerii activitatilor pe fondul crizei economice, arata situatia intocmita joi de Agentia Judetean de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM).
De luni si pana joi, alte patru firme din judetul Galati au anuntat AJOFM ca urmeaza sa efectueze concedieri colective, transmite NewsIn.

Luna aceasta Anlasen SRL din Galati, care comercializeaza produse alimentare, bauturi si tutun, va disponibiliza 45 de angajati, iar Agromec SA din comuna sendreni va trimite in somaj 17 salariati.

In decembrie Katy SRL, societate de constructii civile si industriale si de izolatii hidro, termice si fonice, cu lucrari pe platforma siderurgica ArcelorMittal Galati, va concedia 84 de muncitori. Tot luna viitoare, Societatea Comerciala de Intretinere si Reparatii Vagoane de Calatori "CFR-S.I.R.V." SA din Marasesti, care apartine de Regionala CFR Galati, va disponibiliza 47 de angajati, se arata in notificarile transmise de toate aceste firme Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca de la Galati.

In total, 193 de persoane concediate, care ridica la 1.043 numarul somerilor generati de restrangerea activitatilor de catre firmele galatene. Ceilalti 850 de muncitori ramasi fara slujba au fost contabilizati de AJOFM pana la sfarsitul saptamanii trecute. Aproape toti provin de la firme care depind in mare masura de combinatul ArcelorMittal Galati si care, odata ramase fara contractele cu unitatea siderurgica, sunt nevoite sa-si trimita oamenii in somaj.

ICMRS SA, intreprinderea care a construit SIDEX Galati, a concediat 100 de angajati la 1 noiembrie. Tot atunci, Grand Smithy Works International, care opereaza la Halda de Zgura de pe platforma siderurgica, a concediat 200 de angajati, iar firma Atlas SA, care asigura transportul siderurgistilor din combinat catre oras si retur, a disponibilizat 26 de persoane.

La 1 decembrie, vor fi concediati 260 de salariati de la Super A Plus K SRL, firma de reparatii siderurgice, 80 de salariati de la Lemland SRL, 78 de salariati de la Petantic SRL si 34 de salariati de la Arcom Mecon SA. De asemenea, firma Transtrom 2 SRL va disponibiliza 72 de angajati in doua serii: 61 la 1 decembrie 2008 si 11 la 1 ianuarie 2009.

Oficialii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca apreciaza ca valul de concedieri va continua si in perioada urmatoare, preconizand o crestere a ratei somajului de la 5,8% in octombrie la 6% in noiembrie.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a inceput, in a doua decada a lunii octombrie, procesul de oprire a instalatiilor, pe fondul scaderii comenzilor de produse siderurgice. Sunt sau urmeaza a fi inchise temporar mai multe sectii din Uzina de Otelarii Refractare, Uzina de Laminate Plate si Uzina Aglomerare Furnale. Muncitorii ramasi fara activitate asigura paza instalatiilor oprite, participa la revizia utilajelor ori sunt redistribuiti in alte sectoare, preluand astfel activitatile prestate pana acum de subcontractori. Este prognozata o scadere a productiei cu 50%, cu revenire la nivelul normal de productie cel mai devreme la sfarsitul lunii februarie 2009 si cel mai tarziu la finele lui aprilie 2009, au anuntat liderii sindicali, citand oficiali din administratia companiei galatene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri